Välkommen till Rehab och Sport

Har du smärta, skador eller besvär i rörelseapparaten? På CityAkuten Rehab och Sport hjälper vi dig att snabbt komma tillbaka till arbetet och en aktiv livsstil genom en grundlig undersökning och individanpassad rehabilitering. Vårt uppdrag är att erbjuda vård för landstingspatienter, försäkringskunder och privatkunder.

Vi som jobbar här är legitimerade sjukgymnaster/fysioterapeuter och naprapater med många års erfarenhet av ortopedisk manuell terapi (OMT), idrottsmedicinsk diagnostik, behandling, träning och rehabilitering. Välkommen att boka en tid via telefon, webbbokning eller 1177, Vårdguiden. Du behöver ingen remiss för att söka hos oss. Tillsammans ser vi till att du får rätt hjälp direkt, så att du mår bättre igen så snart som möjligt. 

Akut smärta?

Om du har behov av snabb hjälp kan du boka en akuttid hos oss. 
Du bokar tid via webbokning alternativt via tfn 010-601 00 16
Kostnad 700 kr

 

Personlig bedömning och handlingsplan

Du får tid hos sjukgymnast/fysioterapeut för bedömning och handlingsplan. Vi behandlar varje person utifrån den enskildes behov:

 • OMT
 • Rehabiliteringsträning efter operation
 • Stötvågsbehandling
 • Akupunktur
 • Idrottsmedicin och träning 

Läs mer om de olika delarna under Behandlingar.

I direkt anslutning till mottagningen vid Hötorget finns CityAkutens övriga mottagningar med specialistläkare samt operationsavdelning. 

Diagnostiskt ultraljud

Med hjälp av diagnostiskt ultraljud kan man med stor noggrannhet undersöka muskler, senor, skelett och leder och därmed identifiera många typer av skador. Ultraljudsundersökningen ökar möjligheten att snabbare kunna ställa rätt diagnos och därmed tidigt ge en så specifik behandling som möjligt. Ultraljudsdiagnostik är ett bra verktyg för att mäta behandlingsresultat. 

 Med diagnosiskt ultraljud kan man bedöma

 • Sen- och muskelrupturer
 • Skador på ligament
 • Förändringar på slemsäckar
 • Påverkan på nervstrukturer
 • Ledkapslar
 • Broskskador och artros i vissa leder

Fördelen med diagnostiskt ultraljud på muskuloskeletala åkommor jämfört med andra röntgenmetoder är att det är en snabb, lättillgänglig och skonsam undersökning. Ultraljud ger ingen farlig strålning eller andra biverkningar. Dessutom kan man dynamiskt testa en led eller annan struktur och då se hur dessa beter sig vid rörelse eller belastning.

Kostnad 700 kr
Du bokar tid via tfn 010-601 00 16

Gym

Vi har ett eget gym med moderna träningssystem, dusch och bastu. Vi säljer träningskort för träning i vårt gym.
Kostnad: 1000 kr för 10 gånger

Mottagningen har en tydlig anknytning till Karolinska Institutet och forskning inom idrottsmedicin.

Massage


Nu finns det möjlighet att få massage på CityAkuten Rehab och Sport.
Maila info.rehabsport@cityakuten.se   om du är intresserad av att boka massage hos Anna Kullberg, diplomerad massageterapeut.

 20 minuter       400 kr
40 minuter       700 kr

 

Läs mer om Ortopedi och Operation.