Nu öppnar CityAkutens öron-näsa-halscenter i Stockholm

CityAkuten har nyligen rekryterat ett specialistteam på 20 personer för att bygga upp och driva ett nytt öron-näsa- halscenter i lokalerna vid Hötorget i Stockholm. I veckan öppnar mottagningen, som riktar sig till både barn och vuxna.

CityAkuten – ett bolag inom vårdkoncernen Praktikertjänst – samordnar nu den befintliga öron,- näsa-halsverksamheten med ett helt nytt team som bland annat inkluderar öron-näsa-hals-kirurger, anestesiläkare, audiolog, audionom och specialistsjuksköterskor; alla med många års erfarenhet.

- Det är mycket glädjande att CityAkuten nu kan erbjuda alla stockholmare rådgivning, utredning, behandling och operation på ett och samma ställe, mitt i city, säger Anders Nordqvist, vd på CityAkuten.

Centret bemannas av 20 medarbetare, varav tre läkare är ansvariga i nationella kvalitetsregistret för öron-näsa-hals och utvärderar metoder, behandlingar och smärtlindring. Allt för att få fram bästa möjliga metoder för framtiden.

- Vi har ett team med flera av Sveriges främsta specialister inom öron-näsa-hals. Teamet kommer att ledas av öron-näsa-hals specialist Efrem Araia, som har lång erfarenhet av att behandla såväl vuxna som barn, säger Anders Nordqvist.

Det nya centret kompletterar Praktikertjänsts övriga verksamheter med specialisering inom öron, näsa och hals. På ett och samma plan mitt i Stockholms city, kommer centret att erbjuda mottagnings- och operationsverksamhet som är tillgänglig för alla patienter med den här typen av problem. I de fall det behövs finns även röntgen på samma plan.

- Det känns fantastiskt att få vara med och bygga upp den här verksamheten från start. Teamet har varit med och utformat lokaler och logistiken. Det ger en trygg och säker miljö där vi kan erbjuda den allra bästa vården för både barn och vuxna, säger Efrem Araia, öron-näsa-halsspecialist och den som leder arbetet på CityAkutens öron- näsa- halscenter.

Vid centret finns det bland annat att finnas möjlighet att utreda yrsel, hörselnedsättningar, tinnitus, hals- och öroninfektioner, nästäppa, bihålebesvär och snarkningar samt tillgång till röntgen, labb, hörselprov och operation. CityAkutens öron-näsa- halscenter omfattas av vårdvalet.

De som besväras av öron-näsa- eller halsproblem och söker rådgivning är välkomna att vända sig till 020-150 150, knappval öron-näsa-hals. Specialistsjuksköterskor svarar på frågor alla vardagar mellan kl. 8-17.


För ytterligare information, kontakta:

Marianne Sidenmark, marknadschef, CityAkuten, tel: 0733-350 118, e-post: marianne.sidenmark@cityakuten.se

Tillbaka till Pressrum