CityAkuten expanderar – startar öron, - näsa- och halscenter i Stockholm

CityAkuten investerar 20 miljoner kronor på att expandera och startar ett nytt öron, - näsa- och halscenter. För att driva den nya mottagningen har CityAkuten rekryterat ett team på 20 personer med lång erfarenhet och kompetens av att behandla både vuxna och barn. Öron, -näsa och halscentret öppnar i augusti 2016 i CityAkutens lokaler vid Hötorget i Stockholm.


CityAkuten – ett bolag inom vårdkoncernen Praktikertjänst – samordnar nu den befintliga öron, - näsa- och halsverksamheten med ett nytt team som bland annat inkluderar öron-näsa-hals kirurger, anestesiläkare, audiolog och audionom, alla med många års erfarenhet.


Totalt kommer centret att ha 20 medarbetare, varav tre läkare är ansvariga i nationella kvalitetsregistret för öron, näsa och hals och utvärderar metoder, behandlingar och smärtlindring. Allt för att få fram bästa möjliga metoder för framtiden.


”Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda alla patienter en så effektiv och högspecialiserad vård. Allt från första besök till operation kommer att finnas samlat på ett plan” säger Anders Nordqvist, vd på CityAkuten.


Det nya centret kompletterar Praktikertjänsts övriga verksamheter med specialisering inom öron, näsa och hals. På ett och samma plan mitt i Stockholms city, kommer centret att erbjuda mottagnings- och operationsverksamhet som är tillgänglig för alla patienter med den här typen av problem. I de fall det behövs finns även röntgen på samma plan.


”Det känns fantastiskt att få vara med och bygga upp den här verksamheten från start. Teamet är med för att utforma lokaler och därmed logistiken. Det ger en trygg och säker miljö där vi kan erbjuda den allra bästa vården för både barn och vuxna” säger Efrem Araia, överläkare och tillträdande verksamhetsledare för CityAkutens öron, - näsa- och halscenter.


Vid centret kommer det bland annat att finnas möjlighet att utreda yrsel, hörselnedsättningar, tinnitus, hals- och öroninfektioner, nästäppa, bihålebesvär och snarkningar samt tillgång till röntgen, labb, hörselprov och operation.
Den nya verksamheten har ett avtal med Stockholms Läns Landsting vilket innebär att alla patienter som behöver specialistvård inom öron-näsa-hals är välkomna.

För ytterligare information, kontakta:

Marianne Sidenmark, marknadschef, CityAkuten, mobil: 0733-350 118, e-post: marianne.sidenmark@cityakuten.se
Erik Lindén, tillförordnad presschef, Praktikertjänst, mobil: 0707-89 38 34, e-post: erik.linden@ptj.se

Tillbaka till Pressrum